News Posted in Local Developments, News.

Seafront projects underway

DEMOLITION work has started to enable new toilets to be installed on Bognor Regis seafront.

 

The former foreshore office is being knocked down to enable the infrastructure for the new loos on The Esplanade to be installed.

 

Information about the new toilet building is to be displayed on the safety fencing around the site which enables cyclists and pedestrians to continue to use the promenade.

 

The new toilet is being built offsite by its manufacturer and will be lifted into position on to a prepared base opposite Walton Avenue.

 

Arun intends them to be available for use ahead of the main summer season.

 

In the meantime, any potential users of the loos will be directed to the toilets in the Regis Centre car park.

 

The foreshore services, as reported in the Post last month, will be moved to a position the other side of the bandstand.

 

Work has already started further west along the seafront on a new play area, pictured above. Its array of attractions can be seen starting to take shape at the site next to the popular Beach on the Beach sand play area. It is also expected to be open before the summer season.

 

Cllr Phil Hitchins, the chairman of Arun’s Bognor Regis regeneration sub-committee, said: “These two projects mark the start of our journey to deliver a new seafront experience for Bognor Regis.

 

“Both projects are top quality in their field and free to use. They have been designed to withstand the harsh marine location and a lot of use from our many seafront visitors.”

 

Arun’s cabinet member for technical services, Cllr Stephen Haymes, said: “It is really pleasing to see the major investment allocated for the improvement of our public toilet provision turning into real change for the better. I look forward to seeing the toilets and play area open for our seafront visitors to use.”

 

The district council has set aside £200,000 to pay for the new toilets. Its original designs were rejected by councillors last September because of concerns from residents who live opposite to the fact the toilet doors opened facing their flats.

 

For the play area, a consultation by Arun last summer saw overwhelming support for the new facility.

Posted in Local Developments, News.